Омогућене услуге електронске управе на шалтерима општинских управа у све четири српске општине на северу КиМ

– Директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу доц.др Михаило Јовановић је данас, у присуству помоћника директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића, председника Привремених органа општина Косовска МитровицаАлександраСпирића, Зубин Поток Стевана Вуловића, ЗвечанИвана Тодосијевића и Лепосавић Зорана Тодића ипредседника Извршног одбора Банке Поштанска Штедионица Бојана Кекића, пустио у рад ПОС терминале на шалтерима општинских управа овихопштина.
Увођење ПОС терминала представља прву услугу еУправе која је уведена у јужној српској покрајини са циљем да грађанима олакша плаћање административних такси на шалтерима општина, док јеБанка Поштанска Штедионица на овај начин постала још једна партнер банка Канцеларије за ИТ и еУправу у прихватању свих платних картица путем ПОС терминалима на шалтерима органа јавне управе.
„Од данас једна од савремених услуга електронске управе која је доступна у градовима и општинама широм Србије, доступна је грађанимаКосовске Митровице, Зубног Потока, Звечана и Лепосавића. Све административне таксе могу да се измире на лицу места плаћањем платним картицама, без потребе одласкана шалтере банке или поште. Захваљујући електронском плаћању на шалтерима управа, грађанима штедимо време и обезбеђујемо да на брз и једноставнији начин користе услуге. Ово је само први корак у намери да све услуге електронске управе које су доступне широм Републике Србије буду доступне и нашим грађанима на Косову и Метохији, чему ће Канцеларија за ИТ и еУправу посвети посебну пажњу” изјавио је Јовановић.

извор РТВ Кис

You may also like...