Радоичић: Немам везе са убиством Оливера Ивановића

Потпредседник Српске листе Милан Радоичић обратио се саопштењем јавности поводом спекулација где се налази и објавио снимак сигурносних камера на којима се виде припадници РОСУ како улазе у његову зграду у раним јутарњим сатима. Нисам био најближи пријатељ са Оливером Ивановићем, али нисам убица и никакве везе са његовим убиством немам, навео је Радоичић.
Милан Радоичић наводи да је „последњи зликовачки упад назови полиције, а заправо приватне гарде озлоглашених албанских терориста у северну Косовску Митровицу, био показна вежба и претња свакоме Србину који реши да брани своје достојанство и право на живот“.
„Дошли су код мене у стан, где живим са женом и малом децом, са армијом до зуба наоружаних људи, са само једним циљем – да ме убију. И за то сам добио јасне доказе“, наводи Радоичић у саопштењу.
Додаје да се неће предати.
„Нећу им се предати, јер не желим да будем искоришћен као препарирана лутка за показивање онима који воде специјални рат против Србије и српског народа или инструмент у заташкавању нечијег гнусног и злочиначког напада на једног од српских политичких лидера Оливера Ивановића, посебно зато што они нису дошли да ме одведу живог“, наводи се у саопштењу.
Према његовим речима, Приштина жели да га уклони зато што знају да је са његовим пријатељима и браћом један од ретких који је спреман да им се супротстави у њиховој намери да згазе и освоје север Косова и Метохије и покоре српски народ.
„Смета им отпор који пружамо на северу КиМ, али неће ме натерати да напустим покрајину. А на позив своје државе Србије да дам било какав исказ увек сам спреман да се одазовем, као што сам спреман и за њу да се борим. За свој народ, своју породицу и своју земљу сам спреман све да поднесем, али нисам и нећу да прихватим да ме блате и оптужују они које су за то платили Американци и Британци“, рекао је Радоичић.
Како додаје, дивљачка демонстрације силе, која, није била нимало импресивна, била је последњи чин у покушају криминализовања читавог српског народа на Косову и Метохији и покушај да се сваки отпор Срба антицивилизацијском деловању Приштине отупи и дискредитује.
„Моја судбина оклеветаног и прогоњеног човека је данас судбина сваког Србина на Косову и Метохији, јер сви заједно се у овим тешким тренуцима боримо за колективни опстанак српског народа на просторима на којима многи желе да нас не буде, и овим саопштењем обраћам се пре свега својим суграђанима и сународницима на Косову и Метохији“, истакао је Радоичић.
Навео је да није уплашен, као што ни, како каже, ни његови суграђани не треба да буду уплашени, јер Србија је озбиљна држава, и предузеће најмудрије, најодлучније и најодговорније потезе како би сачувала свој народ на Косову и Метохији.
„Ако се Срби на Косову и Метохији питају где сам, рећи ћу им само да сам близу, и да чекам и посматрам, јер никоме од нас нема узмицања, а победа ће на крају, без икакве сумње, бити наша. Јер одавде, са КиМ, нема назад!, закључио је Радоичић.
извор РТС

You may also like...