Ракић одржао хитан састанак поводом убиства Оливера Ивановића

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић одржао је хитан састанас са представницима са представницима КФОР-а, Еулекс-а и КПС-а.Тема састанак је била безбедносна ситуација у Косовској Митровици.

Пуцањ у Оливера Ивановића је пуцањ у све нас који се боримо за Косовску Митровицу. Ово је пуцањ у сваког Србина који није желео да напусти своје огњиште.

Кукавички напад којим је прекинут његов живот дубоко је потресао све Србе на Косову и Метохији и захтева најхитнију реакцију свих безбедносних служби.

Свега пар дана након што је Стејт департмент најавио могуће терористичке нападе на северу Косова и Метохије догодио се овакав злочин па се питам зашто нико није ове најаве узео у обзир и превентивно деловао како би се ово спречило?
Захтевам да Косовска полиција у сарадњи са Еулексом и КФОР-ом што пре открије извршиоце овог злодела, и да грађанима гарантују безбедност на шта их обавезују њихови мандати, наведено је у саопштењу градоначелника Северне Митровице Горана Ракића.

Не желим да прејудицирам, али дубоко верујем да одговорност за овакав догађај лежи и на онима који су без иједног доказа Оливера Ивановића оптуживали за злочине у претходних пар година.

Користим прилику да породици Ивановић упутим најискреније саучешће поводом трагичног губитка.

Апелујем на грађане да остану мирни и уздржани, а од косовске полиције да појача присуство на свим виталним тачкама у граду. Празна обећања како институције чине све што је у њиховој моћи више нећу прихватати, наведено је  из кабинета Горана Ракића.

 

извор РТВ Кис

 

 

You may also like...