Српска листа изразила незадовољство због изјава шефа немачке дипломатије

Срспка листа изразила је данас незадовољство због, како је оценила, неодмерених изјава шефа немачке дипломатије Зигмара Габријела.

Српска листа је нагласила да је тако погрешна процена ситуације могла да проистеке само из чињенице да су домаћини погрешно информисали госта, не представљајући му политичко – безбедносно ситуацију у правом светлу.

Српска листа истиче да је на челу локалне самоуправе у свим општинама са српском већином на Косову и Метохији, да је на ту позицију дошла захваљујући убедљивој подршци српског народа и да не може дозволити било коме да паушално стигматизује институције јавне власти у срединама са српском већином, пише у саопштењу.

Габриел је, како се наводи, повредио осећање Срба квалификујући, на српски државни празник, институције нашег народа као криминалне и непостојеће, иако је сасвим сигурно морао бити упознат да Срби, да нема тих институција, данас вероватно више не би ни живели на Косову и Метохији.

Српска листа позвиа министра Габријела да ако заиста има сазнања о владавини организованог криминала на северу Косова и о људима који, како тврди, убијају или су спремни да убију, та сазнања без одлагања подели са надлежним правосудним органима.

извор Данас

You may also like...