Зери: Стопостотне таксе на производе из Србије и БиХ могле би да буду укинуте за неколико дана

Стопостотно увећане таксе на производе из Србије и БиХ могле би бити укинуте за неколико дана, пише приштински „Зери онлајн“, позивајући се на своје изворе, који тврде да је влада Рамуша Хараднаја покренула „тактичко“ повлачење.
Према истом извору из владајуће коалиције, Харадинај је међународним партнерима рекао да, ако они могу да гарантују да ће Србија признати косовску независност, он може одмах да повуче одлуку о таксама.
То исто је Харадинај рекао и јуче на конференцији за новинаре, када је потврдио да је добио упозорење САД због такси и потврдио да неће ићи ни ове године на Молитвени доручак, јер му је одбијен захтев за добијање америчке визе.
Зери наводи да је након упозорења САД, Харадинај „почео да се повлачи“.
Истовремено, приштински аналитичари упозоравау да би институционални лидери требало да буду опрезни у реторици, након што је Америка послала захтев за укидање наметнутих такси Србији и БиХ.
Према њима, најмоћнија држава на свету неће одустати и подржати Косово, али недавни догађаји, како кажу, погоршавају односе са највећим савезником у земљи, пише лист Зери.

извор РТС

You may also like...