Макрон искрено жели да опет посети Србију

Поздрављам одлучност с којом је Србија прихватила нову методологију за придруживање Европској унији, која нуди више политичког управљања процесом

Председник Емануел Макрон је везан за Србију, он изблиза прати наше односе и није заборавио срдачан дочек у Београду јула 2019, мислим да искрено жели да дође, али ће све зависити од председникових обавеза, каже амбасадор Француске у нашој земљи Жан-Луј Фалкони у разговору за „Политику” поводом француског националног празника. На питање како је глобални застој који је изазвала пандемија ковида 19 утицао на сарадњу Србије и Француске и каква је будућност односа, који су добили импулс после посете председника Макрона Београду, амбасадор Фалкони одговара:

„Иако се успоравање активности могло очекивати, француско-српски односи наставили су да се развијају након посете председника. Председник Александар Вучић сусрео се с председником Макроном у Паризу у јулу 2020. и фебруару 2021. Француска предузећа која послују у Србији (’Суез’, ’Венси’…) увећала су своје инвестиције, а неке нове компаније су стигле у марту… них због своје изузетности, наставља студије у Француској на јесен… Француско-српске односе ништа не може да заустави!”

Политика

You may also like...