Bivši direktor policije Kosova: Situacija je napeta

 

Bivši direktor policije Kosova: Situacija je napeta
Kosovapress.com

Bivši direktor policije: Situacija je napeta, što pre da se otvore putevi na severu
Bivši direktor Kosovske policije Rašit Ćaljaj navodi da se blokada puteva na severu zemlje ne može dugo nastaviti. On kaže da barikade treba ukloniti što je pre moguće i da Kosovska policija ima sve kapacitete da tamo otvori puteve.

Čaljaj kaže da duži boravak Srba na ulicama u Jarinju i Brnjaku, može dodatno zaoštriti situaciju, dodajući da je više nego potrebno da se ti putevi otvore što je prije moguće.

U intervjuu za KosovaPress, bivši šef policije govori i o Rusima koji su viđeni među Srbima na severu, za šta kaže da će Rusi uvek podržati srpske ekstremiste u destabilizaciji Kosova.

Ćaljaj: Kosovska policija može intervenisati da otvori puteve na Jarinju i Brnjaku

„Intervencija ili ne intervencije policije, mislim da bi trebalo da se uradi kada za to sazre uslovi. Trenutno sam veoma siguran da čekaju signal Kosovske vlade, i ne zaboravimo da samo Kosovska policija može da interveniše kako bi otvorila put. To nije laka operacija … ali policija ima kapacitete. Koliko je hitno, zavisi od političkih razvoja koji se dešavaju, a koje verovatno ne znamo. Ali smatram da to u beskonačnosti ne može da stoji na ovaj način, sa blokadama po putevima“, kaže on.

Ćaljaj kaže da je uprkos činjenici da spolja situacija izgleda mirna, situacija na severu je napeta.

You may also like...