Брнабић: Незгодно је отићи тамо одакле су вам протерали амбасадора

Брнабић: Незгодно је отићи тамо одакле су вам протерали амбасадора
Премијерка Ана Брнабић изјавила је да је незгодно посетити земљу из које је протеран ваш амбасадор и у којој је проглашен персоном нон грата.

Ана Брнабић је тако одговорила на питање новинара да ли ће посетити Црну Гору и захвалила црногорском премијеру Здравку Кривокапићу на позиву.

„Надамо се ће то питање (амбасадора) моћи да се реши, а у било ком другом сегменту дијалога и сарадње, Влада Србије и државно руководство су показали колико нам значи сарадња са Црном Гором у овом тренутку“, рекла је Брнабићева у Скупштини Србије, где је учествовала на конференцији Женске парламентарне мреже, посвећене стању родне равноправности у Србији.

Истакла је да на изричит захтев председника Републике Србија није узвратила реципрочним мерама Црној Гори и да је задржала њеног амбасадора у Београду.

„То је гест пружене руке, и даље очекујемо да на тај гест адекватно одговори и Црна Гора. Имамо и виду њихов позив, и хвала им“, истакла је премијерка.

Брнабић: Исправићемо одлуку о накнадама за породиље
Премијерка је изјавила да ће у најкраћем року бити исправљена одлука о умањењу накнаде за породиљско боловање, јер су послодавци користили мере државе током пандемије, и нагласила да труднице и породиље не смеју да буду колатерална штета кризе изазване пандемијом.

Брнабићева је указала да је Влада Србије добила писмо од родитељског портала Бебац у коме се указује на тај проблем и захвалила им што су скренули пажњу на то.

„Министар (финансија) Синиша Мали већ ради на решавању тог проблема и гарантујем да ће он бити исправљен у најкраћем могућем року“, рекла је премијерка.

Родитељски портал Бебац саопштио је раније да је држава поново умањила плате породиљама због тога што су послодавци користили мере државе током пандемије и да ће породиљама и трудницама бити умањена накнада зараде на породиљском боловању.

ИЗВОР РТС

You may also like...