Брнабић: Постоје два кандидата за премијера, Вучић размишља о коалицији са Шапићем

Председница Владе Ана Брнабић рекла је да је на седници Председништва Српске напредне странке гласала да СНС сама формира власт са мањинама. Навела је и да је један од два кандидата за премијера, као и да Александар Вучић размишља о коалицији са Александром Шапићем.

Брнабићева је, гостујући на ТВ Пинк, рекла да сматра да би Влада коју би Српска напредна странка формирала сама са мањинама била најефикаснија.

Додала је да постоје два кандидата за премијера, да је она један од њих, али да није на њој да каже ко је други кандидат.

Брнабић: Сматрам да би СНС требало да формира власт са мањинама

Брнабић: Сматрам да би СНС требало да формира власт са мањинама

Брнабић: Са тугом се сећамо наших жртава у Хрватској

Ана Брнабић је на телевизији Пинк рекла да се „Олуја“ обележава у Србији и Хрватској на два потпуно различита начина, те да се налазимо у комплексном тренутку и да је пред Србијом много изазова.

„Данас је тежак дан, сутра је такође тежак дан, сећање на злочине над Србима у Хрватској, обележавање ‘Олује’ на два потпуно различита начина, код нас са великом тугом и сетом. Увек је тешко када видите људе који су били у тој колони, многи имају рођаке који то нису преживели“, рекла је Брнабићева.

„То је кандидат из наше странке, иза кога бих ја стала у сваком тренутку. То је одлична, феноменална особа, којој бих ја у сваком тренутку пружила подршку и то сам рекла и председнику Вучићу“, рекла је Ана Брнабић.

„Вучић најозбиљније размишља о коалицији са Шапићем“ 

Брнабићева је рекла да председник Србије Александар Вучић најозбиљније размишља о коалицији за формирање Владе Србије са Александром Шапићем.

Kада је у питању Александар Шапић, председник сматра, према речима премијерке, да му и даље неке ствари недостају, да мора још да учи, ради, али га цени због борбености.

„Али знам да га цени због борбености. Шапић је показао да жели и да уме да се бори и то је показао у тренуцима када се многи наши коалициони партнери нису тако борили, пре свега мислим на СПС“, истакла је Брнабићева.

Додала је за ТВ Пинк да, када је у питању коалиција са СПС-ом, проблем је што постоје људи у тој странци који покушавају да преко страних амбасада осигурају себи место у Влади, али и у јавним предузећима и истакла да то председник Вучић никако не воли.

„Преко страних амбасада покушавати јесте сигуран начин да не будете у Влади. Сами су се искључили. Вучић не воли да стране амбасаде утичу на то ко ће бити у Влади тако да ко год се позове на њих, неће бити члан Владе“, казала је премијерка.

Према њеним речима, на састанку са председником који је имала синоћ, видела је да је Вучић разочаран у њему блиске људе, као и да је тешко поднео то што су високи представници СПС-а дали подршку насилним демонстрацијама иако им је он за све то време давао подршку и учешће у власти које није било сразмерно њиховој политичкој снази.

„Србија треба да настави како је кренула“

„Србија треба да настави како је кренула, људе који се боре и Вучић јако предано размишља како да направи Владу која ће наставити да води земљу у правом смеру. Чини ми се да због тога грађани могу да разумеју колико су тешке одлуке и зашто и даље уз толику подршку није одлучио који је будући састав Владе“, испричала је Брнабићева.

Председница Владе је рекла како је Србија, упркос тешкој ситуацији изазваној пандемијом, у другом кварталу ове године постигла добре економске резултате.

„Имали смо феноменалан први квартал, раст од пет одсто и никада се није десило да будемо најбрже растућа економија у једном кварталу године. То су историјске вести и ствари које мењају суштински нашу земљу, људе, наш народ, као и перцепцију наше земље“, рекла је Брнабићева.

„Србија ‘раме уз раме’ са Литванијом“ 

Истакла је да је Србија сада, у другом кварталу, „раме уз раме“ са Литванијом, која је имала мањи пад од Србије.

Рекла је и да се у Србији недовољно говори о постигнутим резултатима и додала да је невероватан успех и то што имамо стабилан број запослених.

„У односу на други квартал 2019. године, сада је у Србији 1,6 одсто више запослених“, истакла је председница Владе.

„То показује колико дајемо све од себе и шта све можемо и то у овако тешко време, када незапосленост драматично расте свуда у Европи и свету. У неким земљама је двоцифрена, а очекује се да ће ићи и до 22,25 одсто, а Србија се овако добро држи и то је резултат свега онога што смо као земља радили од 2014. године“, навела је Ана Брнабић.

Додала је да је тада Александар Вучић преузео не само власт већ и огромну одговорност.

ИЗВОР РТС

You may also like...