Црногорци са КиМ позивају своје сународнике да гласају за Српску листу 14. фебруара

Црногорци са КиМ позивају своје сународнике да гласају за Српску листу 14. фебруара
Припадници црногорске националне заједнице која тзв. Уставом Косова није призната у покрајини па самим тим нема ни загарантован посланички мандат као мањина, изаћи ће на предстојеће парламентарне изборе које су власти у Приштини заказале за 14. фебруар.

С тим у вези, овим путем у име црногорске заједнице Косова и Метохије, Црногорска либерална странка и Удружење косовских Црногораца „Матица“ са седиштем у Косову Пољу, позивају своје чланове, симпатизере, гласаче и пријатеље, да сви изађу на предстојеће покрајинске изборе и глас дају Српској листи, као природно и идеолошки најближем субјекту нашој партији и нашем удружењу.

“Иста нам је вера, иста нам је Црква, а веома су нам слични и циљеви са Српском листом. Привремене институције система немају осећаја за проблеме Црногораца Косова и Метохије, али зато има председник Србије Александар Вучић, чија политика заслужује сваку похвалу и захвалност косовских Црногораца.

На Косову је до 1999. године живело близу 30.000 оних који су се национално изјашњавали као Црногорци. Имали су статус државотворног народа. Данас их тзв. Устав Косова не препознаје чак ни као националну мањину, а црногорска гробља, нарочито у Метохији су преорана, црногорске куће махом спаљене, земља узурпирана, великој већини протјераних Црногораца се не дозвољава ни повраћај имовине чији су власници, а камоли повратак у покрајину.

Као представници Црногораца Косова и Метохије на ове ноторне чињенице не желимо да ћутимо и зато дајемо подршку Српској листи и председнику Вучићу кога једино и признајемо као свог председника“, наводи се у саопштењу.

Апелују на све Црногорце Косова и Метохије, како оне који живе у покрајини, тако и на оне који ће доћи из расељеништва да гласају, да своје поверење, гласањем за број 119 на гласачком листићу, повере Српској листи, у нади, како наводе, да ће се уз њену помоћ и подршку изборити и за властите загарантоване мандате у покрајинском парламенту.

Извор: ТВ Мост, саопштење

0

You may also like...