Ђукановић ће предложити мандатара до 23. октобра

Ђукановић ће предложити мандатара до 23. октобра
Уставни рок да председник Црне Горе Мило Ђукановић предложи мандатара је 30 дана, од конституисања парламентарне већине. Из Ђукановићевог кабинета саопштено је да ће председник мандатара предложити до 23. октобра.

„Председник Црне Горе ће, сходно Уставом утврђеним недлежностима, обавити предвиђене процедуре и предложити мандатара за састав владе у року од 30 дана од дана конституисања Скупштине“, рекли су у Ђукановићевом кабинету за агенцију Мина.

Посланици нове парламентарне већине, њих 41, подржали су јуче својим потписима носиоца листе За будућност Црне Горе Здравка Кривокапића за мандатара нове владе.

Мандатар саопштава у Скупштини свој програм и предлаже састав владе.

О програму мандатара и предлогу за састав владе Скупштина одлучује истовремено.

Мило Ђукановић честитао је Алекси Бечићу избор за председника Скупштине Црне Горе и пожелео му успех у обављењу те дужности на, како је навео, добро државе и свих њених грађана.

Он га је подсетио да споразум који је Бечић недавно потписао с коалиционим партнерима афирмише европски и евроатлантски пут Црне Горе, гарантује поштовање преузетих међународних обавеза, и изражава спремност за наставак реформи и брже усвајање европских стандарда.

„Верујем да ћемо и у новим политичким околностима, у складу са уставним овлашћењима, сви обезбедити максималну посвећеност економском и демократском развоју земље, и даљој изградњи црногорског грађанског мултиетничког друштва“, навео је Ђукановић у честитки.

ИЗВОР РТС

You may also like...