Гимназијалци и професори подсећају на историјске вредности кроз предавање поводом Видовдана

Гимназијалци и професори подсећају на историјске вредности кроз предавање поводом Видовдана

У обележавање Видовданских свечаности укључила се ове године и митровачка Гимназија која већ дуже време осмишљава и реализује идеју у оквиру међупредметних компетенцјиа, рекла је за програм Радија Косовска Митровица Ивана Миленковић-Јездимировић.

“Наставници су се потрудили да у оквиру свих предмета, историчари кроз историјске чињенице, обрађујући културно историјске споменике на Косову и Метохији (манастир Бањска), затим професори српског језика и књижевности, професори хемије, страног језика, свако у својој сфери дакле заједнички осмислили једно веома занимљиво предавање. То ће обухватити сва наставна подручја а има за циљ да нас подсети на праyник који нам предстоји. Фокус нам је био на манастиру Бањска, окружењу око овог локалитета и свега што има везе са овим културно историјским спомеником”, рекла је Миленковић Јездимировић и позвала све који могу да дођу и да одслушају и подрже ову идеју .Предавање же се одржати у 15 часова у холу Гимназије.

Јездимировић је додала да су и ученици и наставници дали све од себе, да и поред обавеза које носи крај школске године, и једнима и другима, доврше припреме и ван времена предвиђеног за наставу.

Извор: Радио Косовска Митровица

You may also like...