Градоначелник Приштине поднео оставку

Градоначелник Приштине и председник Социјалдемократске странке (ПСД) Шпенд Ахмети (Схпенд Ахмети) поднео је данас оставку на функцију председника та странке. Најавио је да се више неће кандидовати ни за једну позицију унутар тог политичког тела због „преузимања одговорности за лош изборни резултат“, пренео је данас портал КоССев.

Како је наведено, Ахмети је у објави на Фејсбуку написао да је Председништво те странке расправљало о изборним резултатима да „не упиру прст на било кога појединачно“, јер су „сви одговорни за донете одлуке“, али да је ипак највећа одговорност на њему као председнику странке.

Он је нагласио је да се неће кандидовати ни за једну позицију унутар странке, због „преузимања одговорности за резултате избора“, а као главни разлог наводи његову „главну и једину обавезу према општини Приштина“.

„Од сада надаље и до краја мог мандата, у општини Приштина нећу предузимати даље ангажовање у било којој другој институцији и у потпуности ћу се фокусирати на испуњавање обећања датих у 2017. години“, казао је Ахмети.

извор Б92

You may also like...