Изгорела кућа породице Михајловић у селу Граце код Вучитрна

У селу Граце у општини Вучитрн јутрос је изгорела кућа осмочлане породице Михајловић, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију и додала да је породица привремено смештена у други дом.

Пожар је, како је утврђено, избио несрећним случајем, услед квара на инсталацијама, а Канцеларија за КиМ је, у сарадњи са нашим Привременим органом у општини Вучитрн помогла породици Милана Михајловића.

„Породица Михајловић је привремено смештена у други дом, и моћи ће да рачуна на сву потребну помоћ, а у наредних неколико дана почеће и реновирање куће, која је у пожару екстензивно оштећена“, напомиње се у саопштењу.

Додаје се да је Канцеларија за КиМ свесна тешких услова у којима живе Срби у селима на потезу између Косовске Митровице и Приштине.

„У протеклом периоду представници Канцеларије за Косово и Метохију и локалних власти посетили су сва српска насеља у овом делу Косова и Метохије и потпуно су свесни осетљивих безбедносних и социјалних услова у којима наши сународници живе, и у складу са тим се планирају и реализују пројекти помоћи и подршке“, закључује се у саопштењу Канцеларије.

ИЗВОР РАДИО КИМ

You may also like...