КП: Састанак Кфора и српске војске на ‘нултој тачки‘

КП: Састанак Кфора и српске војске на ‘нултој тачки‘
Косовска полиција саопштила је данас су се припадници Кфора и Војске Србије састали у региону Косовске Каменице, али да је до сусрета дошло на ‘нултој тачки ‘, односно ван територије Косова.

У полицијском извештају се наводи да је јединица граничне полиције јуче контактирала мештане села Кике у општини Косовска Каменица, према којима су се јединице Кфора на ’нултој тачки’ састале са униформисаним припадницима српске војске, на територији Републике Србије.

Случај је забележен 5. октобра око 13:20.

Поједини приштински медији пренели су раније да су припадници српске Жандармерије примећени како улазе на територију Косова јуче пре подне у селу Кике у општини Каменица, уз подсећање да се исто то догодило и прошлог месеца, када је, како тврде, жандармерија виђена у селу Карачево у истој општини.

Међутим, у питању је догађај са почетка августа, када се КФОР огласио поводом навода у косовским медијима да су у селу Карачево код Косовске Каменице примећени припадници српске жандармерије.

Тада је саопштено да се од 2008. године синхронизоване патроле КФОР-а и Војске Србије рутински спроводе заједнички дуж административне линије, како би се обезбедила безбедност и осигурало да нема незгода.

ИЗВОР РАДИО КИМ,РАДИО КОНТАКТ ПЛУС

You may also like...