Медојевић поднео оставку на посланичко место

Медојевић поднео оставку на посланичко место

Председник Покрета за промјене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић поднео је оставку на посланичко место у Скупштини Црне Горе. Скупштина је констатовала његову оставку, чиме му је престао мандат посланика.

На конференцији за медије Небојша Медојевић је саопштио и да је одлучио да повуче своје амандмане на буџет.

„Тиме су се стекли услови да ја испуним своје обећање које сам дао приликом избора Владе. Ја данас подносим оставку на посланичко мјесто у парламенту“, навео је Медојевић и потписао одлуку о томе.

Медојевић каже да нема информације да је постигнут договор са митрополитом СПЦ Јоаникијем о гласању за буџет и реконструкцији Владе.

Раније данас Побједа је објавила да је митрополит Јоаникије посредовао у договору између Здравка Кривокапића и Демократског фронта, по коме ће ДФ гласати за буџет, а заузврат ће премијер отворити преговоре о реконструкцији Владе.

Медојевић наглашава да није присуствовао вечери код митрополита Јоаникија, и да није ни био позван. Не зна, како додаје, за било какав договор Андрије Мандића и Милана Кнежевића са митрополитом.

„Штетно је мијешања Цркве у политичке прилике у Црној Гори“, поручио је Медојевић и подсетио да је то његов став од раније.

Истиче да се Црква, којој и сам припада, некоректно понела према ДФ-у, јер су, како каже, јасно стали на страну других партија током локалних избора у Никшићу и Херцег Новом.

Каже и да је ДФ спреман да поштује сваки захтев СПЦ,који се односи на статус и положај Цркве у Црној Гори.

„Не слажем се да било која Црква утиче на изгласавање буџета или било каква кадровска питања или избор Владе“, навео је Медојевић.

Нагласио је да ће посланици гласати за буџет који је, како је рекао, мртворођенче.

„Ово је неозбиљна и неодговорна Влада, склона тајним пословима и, рекао бих, корупцији“, рекао је Медојевић.

Указао је да Влада Здравка Кривокапића „без грешке води земљу у банкрот“.

Према речима Медојевића, Влада није одрадила ништа на реформи социјалне политике.

„Влада је спојила Министарство финансија са Министарством социјалног старања, што не постоји нигде у свијету“, нагласио је Медојевић.

РТС

 

You may also like...