Одаловић за РТС: Европа није показала снагу када је у питању Србија и њен интерес

Одаловић за РТС: Европа није показала снагу када је у питању Србија и њен интерес
Генерални секретар Народне скупштине Србије Вељко Одаловић рекао је за РТС да је потребно да се позиција Европе учврсти и да се курсеви много јасније реализују, јер у времену за нама Европа није показала снагу када је у питању Србија и њен интерес, по неким питањима.

Војна парада била је у Москви, прослављао се Дан победе. Истовремено, Европа је славила Дан Европе.

Генерални секретар Скупштине Вељко Одаловић је рекао, гостујући у Јутарњем програму РТС-а да је је среће више њих би тебало овај дан да обележава из разлога што је рат и пошаст која је читав свет захватила и однела десетине милиона жртава, оставила страшне последице – то је нешто о чему треба да се прича без скривене поруке, да се такве ствари не би десиле.

„Јуче смо имали два велика догађаја, у Москви и код нас, поруке су исте или сличне, Русија има право на глобалну поруку јер је највише дала у ослобађању од фашизма“, рекао је Одаловић.

Према његовим речима, највећа жртва је био српски народ, по два основа – највише жртава је дао у особођењу у рату и највише цивилних страдалника је имао, десили су се тешки злочини – тако да порука која је речена а коју је Вучић синоћ изрекао је порука која мора да се понавља, по свим важним питањима да немамо чега да се стидимо, указује Одаловић, истичући да то треба да чине они који су били на другој страни.

Европа је тада ослобођена, била је покорена, зато је требало много више места и више оних да говоре овим језиком, истиче Одаловић.

Да се позиција Европе учврсти и да се правци и курсеви много јасније реализују, јер у времену за нама Европа није показала снагу када је у питању Србија и њен интерес, по неким питањима а одлазак Велике Бритнаије из ЕУ су нешто што треба да забрине, каже Одаловић.

Каже да се Европа није најбоље снашла када је у питању ковид пандемија и није показала у старту велики степен хуманости, а сада се ствари померају набоље.

Одаловић каже да што се нове методологије тиче, то није ништа ново, делује озбиљније у односу на претходно, јер 35 поглавља по разним облатима а која не завршавају посао су нешто шти су знали да демотивишу и оне који су са најбољом намером пошли путем ЕУ.

„Европа зна да не може без Русије и Кине и да има са њима разне односе, нека не брину, то неће угозити наш пут, Русија и Кина су у наши традицинални пријатељи и неко ко значајно утиче на развој и у тешким тренуцима“, истакао је Одаловић.

Говорећи о дијалогу са Приштином, каже да су из ЕУ показали немоћ да може било који преговарач да се односи како се Приштина односи.

ЕУ мора да покаже да може да реализује, ако не онда има озбиљан проблем и има унутрашњи проблем, каже Одаловић.

Западни Балкан мора да препозна да Европа њих хоће, рекао је генерални секретар парламента.

У Зубином Потоку су јуче испаљени хици у близини групе планинара, Османијева је раговала и осудила то.

Што се тиче Приштине, Одаловић указује да она мора да има конкретне мере и да за многе нападе и скрнављена цркава пронађе бар једно лице.

„До сада нико није за све ово приведен нити је одговарао, постало је легитимно да може да напада, скрнављује, протеривати“, закључио је Одаловић.

РТС

You may also like...