Општина Северна Митровица и УН Хабитат сарађују на пројекту уређења зелених површина

Општина Северна Митровица и УН Хабитат сарађују на пројекту уређења зелених површина

Градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић и Омар Сидику, шеф Канцеларије УН Хабитата (програм Уједињених нација који се бави проблемима развоја насеља) на Косову, потписали су данас споразум о сарадњи на пројекту уређења отворених урбаних и зелених јавних површина у улици Краља Петра И.

радојевиц-и-сидику-потписали-споразум-о-уредењу-зелених-поврсина-у-улици-краља-петра-ифацебоок.цом/насасевернамитровица/
Овим пројектом обухваћене су четири јавне површине између два кружна тока, а реализација пројекта се очекује до краја текуће године, саопштено је на Фацебоок страници општине Северна Митровица.

“Овај пројекат је од великог значаја за наш град, а омогући ће боље услове за квалитетан и активан боравак наших грађана на отвореном простору. Општина ће се трудити да и у будућности створи што више зелених површина”, поручио је градоначелник Радојевић, додаје се у објави.

Из општине је речено и да је ово пример успешне сарадње локалне самоуправе са УН Хабитатом, те да очекују да ће тако бити и у будућности.

You may also like...