Повлачи се вода на југу Србије, због изливања Јужне Мораве, затворен пут Крушевац–Ниш

Повлачи се вода на југу Србије, због изливања Јужне Мораве, затворен пут Крушевац–Ниш

На поплављеном југу Србије стање се нормализује, а проблеме са струјом и даље има око један одсто потрошача. Међу њима већином мештани села у општини Медвеђа. Ванредна ситуација још је на снази у 17 локалних самоуправа, из домова је евакуисано 85 становника. Због изливања Јужне Мораве, затворен је пут Крушевац–Ниш код Ђуниса.
Ванредна ситуација на територији 17 локалних самоуправа

Водостаји река на подручјима која су последњих дана била угрожена поплавама су у опадању и вода се постепено повлачи, а ватрогасци-спасиоци на терену пружају помоћ становништву кроз доставу хране и осталих животних потрепштина и црпљењу воде из поплављених домаћинстава, саопштио је МУП.

Услед обилних кишних падавина, изливања бујичних водотокова и проблема у водоснабдевању, на снази је ванредна ситуација на територији 17 локалних самоуправа: на територији четири града: Ниша, Лесковца, Пирота и део територије града Врања и на територији 13 општина: Бујановац, Житорађа, Дољевац, Димитровград, Власотинце, Гаџин Хан, Владичин Хан, Медвеђа, Куршумлија, Бела Паланка и Бабушница и делу територије општине Пријепоље и Бојник.

Од почетка снежних падавина припадници Сектора за ванредне ситуације са Специјалистичким тимовима за спасавање и рад на води евакуисали су 85 особа из објеката који су поплављени изливањем бујичних потока.

РТС

You may also like...