Шести дан протеста на северу КиМ, авиони надлетали Јариње

Шести дан протеста на северу КиМ, авиони надлетали Јариње

Шести је дан протеста Срба са Косова и Метохије незадовољних распоређивањем специјалних снага полиције на Јариње и Брњак и одлуком Приштине о замени регистарских таблица. Два авиона Војске Србије у два наврата око подне надлетела су Јариње.

Још један налет авиона Војске Србије

Авиони Војске Србије још једном су надлетели административни прелаз Јариње, јавља извештач РТС-а.

Два борбена авиона Војске Србије претходно су у два наврата надлетала око поднева административни Јариње.

На Јарињу и Брњаку мирно, Курти оптужује Београд да подстиче немире

Нема промене ни на Брњаку, ни на Јарињу. Од својих позиција не одустају ни припадници специјалне полиције, ни грађани окупљени на протесту.Вест долази са Јариња где су око поднева то подручје надлетали ратни авиони Војске Србије, слично борбеним хеликоптерима који су јуче летели истим подручјем. Појаву авиона окупљени су поздравили аплаузом и узвицима „Србија, Србија“.

У згради општине Зубин Поток током ноћи је избио пожар. Захватио је две канцеларије.

У Зубином Потоку не знају шта је разлог избијања пожара, а из Приштине је саопштено да су изгореле канцеларије полиције и регистрациони центар где се издају пробне таблице и тврде да је пожар подметнут.

Аљбин Курти се огласио на Фејсбуку и рекао да је нападнут регистрациони центар и у Звечану и оптужио званични Београд да наводно подстиче те нападе.

Тврди да је пожар у Зубином Потоку подметнут, а да су у Звечану на регистрацини центар бачене две бомбе, али да нису експлодирале.

Сем тих дешавања, на Јарињу и Брњаку је мирно. Мање је људи на Брњаку, него на Јарињу. Неупоредиво је мање и полиције на пункту према Брњаку.

Два камиона пуна песка постављени су као барикаде преко једног од мостова где Срби протестују због присуства специјалне полиције и увођења пробних таблица за аутомобиле из централне Србије. И на Брњаку траже повлачење полиције и уредбе о таблицама. Од блокаде до пункта се може само пешке.

RTS

You may also like...