Стефановић: Полицајци реаговали тек када су били животно угрожени

Извор:

РТС

 

Небојша Стефановић се обратио јавности поводом нереда на демонстрацијама у Београду и другим градовима и оценио да се вечерас видело „огољено насиље“, покушај да се мимо воље народа, без избора и ван демократски уређене процедуре преузме власт.

Каже да су сви могли да виде да је полициија била мирна и да нису реаговали када су их гађали бакљама, тешким каменицама и циглама. Реаговали су тек када им је живот био угрожен, рекао је министар.

Навео је да је полиција успела да успостави контролу и да ће током ноћи на улицама бити снажне патроле. Увек ће држава бии јача од насиља, поручио је Стефановић.

Каже да је протест незаконит и да га нико није ни тражио нити пријавио.

„Тим људима је очигледно требала провокација, сукоб са полицијом, која је само штитила народну имовину, да би покушали да дођу на власт“, сматра министар.

Стефановић је рекао да полиција није бацила сузавац испред Скупштине Србије, већ да је сузавац дошао из масе демонстраната.

„Многе камере су забележиле сузавац који су демонстранти бацали на полицију скоро 30 минута испред Дома Народне скупштине. Полиција је у том тренутку имала наређење, али није користила сузавац“, истакао је министар.

„Полицајцу поломљене обе ноге“

Рекао је да је полиција трпељива и да се реагује само када морају да се одбране животи.

Стефановић је навео да је 10 полицајаца вечерас повређено, од којих један тешко.

Њему су обе ноге преломљене, пошто су га, како је навео министар, гурали низ степенице.

„Знате кад се неко гура да такав начин са степеништа шта све може да му се догоди, какав монструм морате да будете да желите некоме да узмете живот зато што чува имовину земље“, истакао је Стефановић.

You may also like...