Тумбаковић: Идемо ка неким бољим стварима

Тумбаковић: Идемо ка неким бољим стварима
Нисмо примили гол и освојили смо бод. Утакмица је била чудна, непредвидива, Турска је променила цео састав у односу на меч са Мађарском. Идемо ка неким бољим стварима, борили смо се и освојили бод, поручио је селектор Србије Љубиша Тумбаковић после ремија против Турске у Лиги нација 0:0.

Љубиша Тумбаковић је на конференцији за медије истакао да је јако битно што је после паузе од 10 месеци репрезентација поново била на окупу.

“Задовољан сам окупљањем, нисмо били 10 месеци заједно и за ових пет-шест дана смо направили нешто што ја желим да видим у будућности. У другом делу меча смо видели жељу, хтење, борбеност и компактност, али недовољно још за оно што Србија треба да буде”, рекао је Тумбаковић.

Како каже, у првом полувремену није било енергије коју је тражио од играча.

“Мислим на пас игру и доминацију, а онда се десило у другом полувремену да останемо са играчем мање и показали смо компактност и жељу да остваримо резултат. Остаје проблем у самој организацији игре и ономе што треба да резултира у Ослу. Надам се да ће кроз игре у клубовима играчи да подигну ниво физичке спреме, а са тренингом и утакмицама, све ће бити на вишем нивоу”, навео је селектор.

На питање постоје ли дилеме пред најважнији меч, са Норвешком у Ослу, 8. октобра, Тумбаковић је рекао:

“Играче које смо позвали су најбоље што Србија има и очекујемо да се из те групе све издефинише.”, закључио је селектор.

Српски фудбалски репрезентативац Душан Тадић рекао је да екипа мора више да преузима одговорност, али и оценио да је 0:0 против Турске са играчем мање доказ да тим има менталитет.

“Увек желимо више, хоћемо више. Треба много више да се трчи, и то је одговорност нас играча. Морамо да преузмемо одговорност јер ова група играча више није толико ни млада. Морамо да имамо више “персоналитија”, да очекујемо више сами од себе, да се не бојимо грешке. Да једноставно уживамо у фудбалу, да се нудимо, тражимо лопту”, рекао је Тадић.

ИЗВОР РТС

You may also like...