Убедљива победа Српске листе у српским срединама на КиМ

У српским срединама је убедљиво победила Српска листа. Према наводима председника Србије Александра Вучића, у свим срединама је та листа добила преко 90 одсто гласова. Вучиће је, говорећи о Српској лист, говорио у првом лицу множине.
„Јасно је да је ово 10:0 осим ако неки гласови не дођу из свемира“, додао је Вучић.
Било је битно да ли ће та странка освојити свих десет мандата и тако спречити да буде прегласана у одлуци ко ће од Срба бити део будуће Владе.
Српска листа освојила је, на ванредним парламентарним изборима на КиМ, свих 10 посланичких места, колико је Србима загарантовано у косовском парламенту. На основу 85 одсто обрађених гласова, воде покрет Самоопредељење и Демократски савез Косова. Трећа је Демократска партија Косова. Коалиција Рамуша Харадинаја доживела велики пораз. Излазност на ванредним изборима 44,19 одсто.
Чланови Српске листе, присталице и грађани окупљају се у центру Косовске Митровице како би прославили победу. У центру Грачанице присталице Листе победу прославиле уз ватромет.
Председник Српске листе Горан Ракић прогласио је победу међу српским странкама. Листи припада свих 10 мандата, колико је Србима загарантовано у косовском парламенту.

извор РТВ Кис

You may also like...