Вучић: Циркусом око тровања навукли неискусног Куртија

Председник Србије Александар Вучић нагласио је да је „циркус“ око тровања чланова косовске изборне комисије приликом пребројавања гласова из централне Србије служио против лидера покрета Самоопредељење Аљбина Куртија.

„Ако се сећате, а вечерас су ми и неки албански аналитичари које сам видео овде, рекли ‘што си ти морао први да провалиш шта се ради’, говорио сам о томе већ раније. Све је то урађено да би навукли неискусног Куртија“, објаснио је Вучић новинарима упитан да прокоментарише поништавање гласова из централне Србије.

После састанка са француским председником Макроном рекао је да ће инсистирати док је жив да се изнесе истина, како би свет видео о каквим је лажовима реч у Приштини.

„То тровање је смишљено против Куртија. Направили су интерну игру. И да укину тих 4.000 до 5.000 гласова, то не би утицало на Српску листу, која је добила десет посланичких места. Није Српска листа била мета, већ је требало нашкодити имиџу Србије у свету и променити слику у парламенту, јер ако уђе НИСМА, смањује се број мандата Куртију, а потом могу у блоку да са странком Исе Мустафе имају више од Куртија и тиме наметну свог кандидата за премијера Вљору Османи“, објаснио је он.

извор РТС

You may also like...