Вучић са амбасадорима Данске и Палестине

Председник Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Данске Андерса Кристијана Хоугора. Вучић је у одвојеном сусрету примио и амбасадора Палестине Мухамеда Набхана.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Kраљевине Данске Андерса Kристијана Хаугора, саопштено је из Председништва.

Додаје се да је председник Вучић захвалио амбасадору Хаугору на доброј сарадњи, као и на томе што је посвећеним радом и дипломатским искуством допринео унапређењу односа двеју земаља, подсетивши да је за време мандата амбасадора Хаугора Србију, после дугог низа година, посетио шеф дипломатије Данске.

Двојица саговорника су, како се наводи, изразили наду да ће напредак ка ЕУ, уз добра економска кретања у Србији, допринети већем интересовању инвеститора из Данске и тамошњих компанија.

Председник Вучић и амбасадор Хаугор су, додаје се у саопштењу, разговарали и о ситуацији у региону, као и о глобалним изазовима које је наметнула пандемија коронавируса, посебно за економију.

Вучић са палестинским амбасадором

Саопштено је да је председник Александар Вучић примио и палестинског амбасадора Мухамеда Набхана, са којим је разговарао о различитим аспектима билатералних односа, за чијим унапређењем постоји обострана жеља.

ИЗВОР РТС

You may also like...