ЗА БОЉЕ “ФУДБАЛСКО СУТРА” НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

ЗА БОЉЕ “ФУДБАЛСКО СУТРА” НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Председник ФС Косова и Метохије Игор Уљаревић, некадашњи врхунски играч и један од најбољих последњих година у ФК “Трепча”, показавши своју непресушну љубав према фудбалу и младим генерацијама и жељу да их изведе на пут правих играча, наставља са упорним ангажовањем на очувању веза између клубова и Савеза на Косову и Метохији. Новим идејама, осмишљено, тактички зрело и визионарски храбро Игор Уљаревић окупља око себе најбоље, најенергичније и најспособније младе сараднике, увезује окружне савезе, покреће рад и систематски подиже ниво квалитета организације који није ништа мање вреднован него рад у осталим савезима на нивоу Србије. То показују и резултати који су плод његовог ангажовања и заједничког рада са свим сарадницима.

(Директор ФС КиМ Бобан Станковић,Председник ОФС КМ Александар Трајковић,Председник ОФС Кос-Поморавље Илија Мирковић,Председник ОФС Централно Косово Симић Небојша).

Говорећи о њима, Игор Уљаревић с правом почиње од омасовљења, организације турнирских такмичења и бриге која се посвећује младима.

“Када говоримо о новим активностима у омасовљењу овог спорта, организацији турнирских такмићења и зближавању младих спортиста, могу рећи да нам је један од највећих успеха организација великог турнира за млађе категорије”, каже Игор Уљаревић, председник ФС Косова и Метохије.

“У организацији ФС Косова и Метохије, Привременог органа Општине Косовска Митровица, Спортског савеза Косова и Метохије-Председника Горана Ковач и ФК “Рудар” организован је турнир за млађе категорије уз учешће 40 екипа, који је окупио све клубове са целе територије Косовске Митровице, Рашке и Новог Пазара. Са задовољством истичем да смо угостили клубове из Београда-“Црвену Звезду” и “НИКА”,Динамо из Панчева,Војводине из Старих Бановаца. Из ових клубова 100 дечака је било три дана у гостима код родитеља и дечака ФК “Рудар”. Турнир је одржан у новој спортској хали и окупио је 500 учесника, а за све екипе учешће је било је бесплатно”, истиче Уљаревић.

Председник ФС Косова и Метохије не крије задовољтсво због чињенице да је Савез после дужег времена добио своје просторије, чиме су обезбеђени одлични услови за рад.

“Обезбеђене су просторије за ФС Косова и Метохије као и за ОФС Косов- Митровачки. Велику захвалност дугујемо Славку Симићу, начелнику Кососовско-митровичког округа, јер су нам просторије овог округа додељење након његовог пресељења у нови простор.”

Као део значајних активности на подршци клубовима и играчима Игор Уљаревић наводи и поделу спортске опреме и фудбалаких лопти свим сениорским клубовима са простора Косова и Метохије који су завршили сезону 2019./2020.

“Формирали смо лигу млађих категорија после 22 године у којој наступају сви клубови са територије Косова и Метохије и клубови из сва три округа(Косовско-митровички, Централно-косовски и Косовско-поморавски) и то нам је један од највећих успеха којим се с правом поносимо, јер су младе генерације будућност нашег фудбала, спорта и друштва уопште”, истиче Уљаревић и наставља да ређа заиста евидентне резултате рада ФС Косова и Метохије који дају реалну наду да ће “фудбалско сутра” бити боље на Косову и Метохији, пре свега за младе генерације.

“Поставили смо инструктора ФС Косова и Метохије који ће да селектира најбоље дечаке са целе територије Косова И Метохије, који ће нас представљати на нивоу свих региона и државе Србије. Напомињем да ове селекције нису постојале 22 године.

-Формирано је неколико нових клубова и број играча у систему је скоро удвостручен.

Mорам да истакнем да велику захвалност на несебичној помоћи, изузетној сарадњи и на подршци за нове идеје како би спасили фудбал на простору Косова и Метохије, дугујемо ФС Србије, његовом председнику Славиши Кокези и генералном секретару Јовану Шурбатовићу, као и директору ФСС Матијашевићу.

Што се тиче самог рана на терену-на подручју ФС КиМ велику захвалност дугујемо и некадашњем председнику ФС КиМ Милану Радоичићу.

Наравно, увек с поносом истичемо јединство које имамо на овим просторима, како на нивоу клубова и Савеза, тако и када је у питању сарадња са локалном самопуравом и свим органима и представнцима државе Србије на простору Косова и Метохије, а то су Канцеларија за Косово и Метохију, Косовско-митровачки округ и други”, закључује председник ФС Косова и Метохије Игор Уљаревић.

Оно што након ове приче посебно радује јесте евидентан дух нових идеја, енергије, жеље и напора да се у овом лепом, али и одговорном и напорном спортском подухвату истраје, да се из огромне љубави према вековним коренима на Косову и Метохији и кроз спорт, овога пута кроз фудбал, створе услови и реална вера и нада младим генерацијама да се на Косову и Метохији може остати и опстати. У томе, уз сав труд и неспорне резултате рада ФС Косова и Метохије, његовог председника Игора Уљаревића и свих његових сарадника, неопходан је наставак досадашње успешне сарадње и помоћи која стиже са нивоа државе Србије, и јачање фудбалских и свих других веза, како би се све наде претвориле у стварност.

ФС Косова и Метохије

Image

(Игор Уљаревић-Председник ФС Косова и Метохије)

You may also like...