Дан студената Приштинског универзитета

У Косовској Митровици обележава се Дан студената Приштинског универзитета, а председник  СКОНУС-а Милан Савић каже за РТС да студенте на Приштинском универзитету муче исти студентски проблеми као колеге на осталим Универзитетима у Србији. Проблем је једино слобода кретања, јер смо ограничени само на северни део града и на север Косова, објашњава Савић.

Милан Савић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да се живот и рад студената Приштинског универзитета са седиштем у Косовској Митровици не разликује од живота и рада колега на осталим универзитетима у Србији.

„Студенте овде муче проблеми услова студирања, оптерећеност рокова, а имају чак и боље услове него студенти у осталим деловима Србије. Проблем је слобода кретања, јер смо ограничени само на северни део града и на север Косова, а сви остали проблеми су свакодневни, студентски проблеми“, објашњава председник СКОНУС-а Милан Савић.

Каже да је студентима који живе јужно од Ибра тај универзитет излаз из тог окружења и да сви сматрају Универзитет путем ка бољем животу.

„Универзитет ради по наставним плановима и програмима Републике Србије. Данас прослављамо наш дан, који је иначе 23. априла, и добили смо честитке са више инстанци из Републике Србије“, каже Савић.

извор РТС

 

 

You may also like...