Doček pravoslavne nove godine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvovaće u Kosovskoj Mitrovici dočeku Nove godine po julijanskom kalendaru, koji organizuje Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa Opštinom Kosovska Mitrovica.

Doček pravoslavne Nove godine biće organizovan na platou ispred Tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici. Tom prilikom, od 22 časa biće održan koncert Željka Joksimovića, uz besplatan ulaz za sve posetioce.

 

„Ove godine, uz poruku mira, slavimo srpsku Novu godinu u Kosovskoj Mitrovici. Želimo da pokažemo da, iako smo mali narod, kao mnoge velike civilizacije imamo svoju Novu godinu, svoju tradiciju i veoma nam je stalo da je održimo. Pozivamo sve građane Kosova i Metohije, ali i ostatka Srbije, bez obzira na nacionalnost, da dođu sutra i proslave sa nama“, rekao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

 

„Velika mi je čast što ću prvi put pevati na Kosovu i Metohiji i radujem se što ću sa srpskim narodom u pokrajini da dočekam pravoslavnu Novu godinu. Poziv direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i Opštine Kosovska Mitrovica me je vrlo obradovao i rado sam pristao da budem uz naš narod. Nadam se da će se okupiti u velikom broju, ne samo iz Kosovske Mitrovice, već i iz drugih mesta sa Kosova i Metohije i centralne Srbije“, rekao je Željko Joksimović.

 

Izvor RTV Kiss

 

You may also like...