Dodela nagrada ucenicima sa najboljim literarnim i likovnim radovima na temu „Krv zivot znaci“ 09.05.2016.

Danas su u prostorijama OS ”Branko Radicevic” u Kosovskoj Mitrovici od 10 casova,  dodeljena priznanja  za dvanaestoro ucenika  sa najboljim literarnim I likovnim radovima na temu ”Krv zivot znaci” povodom obelezavanja nedelje Crvenog krsta. Na konkursu su ucestvovali ucenici  1-4 I 5-8 razreda OS ”Branko Radicevic” I OS ”Sveti Sava” u Kosovskoj Mitrovici. Nakon toga je,  predsednik Privremenog organa Opstine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spiric, primio delegaciju Crvenog krsta, nagradjene ucenike ali I profesora srpskog jezika u OS ”Branko Radicevic”, Nikolu Pacariza koji ce u sredu 11.05.2016. dobrovoljno dati krv 75. put.

Svim prisutnima obratio se predsednik Privremenog organa Opstine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spiric I pozeleo dobrodoslicu,  izjavivsi da Crveni krst ima veliku ulogu, a malisanima je porucio da su mladost, perspektiva I buducnost u njihovim rukama. Spiric je dodao, da ocekuje da se broj madih koji volontiraju u Crvenom krstu poveca.

Nakon toga se obratio I sekretar Crvenog krsta u Kosovskoj Mitrovici, Sasa Nikolic I cestitao ucenicima na nagradama I porucio da su u planu I letovanja  u Baosicima za najbolje ucenike, a da je vec  sada 100 ucenika otputovalo na Olimpijske skolske igre u Vranju.

Nikola Pacariz, profesor srpskog jezika u OS ”Branko Radicevic”, je dobio proznanje za zasluznog gradjanina Kosovske Mitrovice,  s obzirom da ce u sredu 75. put dati krv dobrovoljno. U razgovoru sa nasom ekipom, Pacariz je rekao da je krv prvi put dao davne 1977. Godine, na zavrsnoj godini srednje skole, jer je njegovom drugu iz odeljenje bila potrebna krv zbog operacije.

Izvor RTV Kiss

You may also like...