Одржана дечија представа „Лаза материна маза“

Данас у Митровачком двору у два термина од 11 и 12 сати одржана је дечија позоришна престава Лаза материна маза по Јовану Јовановићу Змају у извођењу глумаца “Академије 28” из Београда. У представи су уживали ученици основних школа нижих разреда.

Било је доста смеха, малишани су били одушевљени представом али и добро костимираним глумцима, а најзначајније је то што је интеракција са глумцима била велика па су малишани учествовали са њима, осим тога доста поука су извукли из саме представе.

Директор културног центра “Драгица Жарковић” Миодраг Радомировић истакао је да су веома задовољни што су ове године имали богат програм када је у питању Дечија недеља, осим акције Школама у походе која је спроведена у ОШ “Бранко Радичевић” и ОШ “Свети Сава” где су малишани могли да опробају своје  литерарне и ликовне способности, најављено је штампање књига  са њиховим литерарним радовима и каталог са ликовним радовима који ће бити представљен поводом школске славе.

“Овај програм који је организовао  Културни центар  је финале свих активности поводом Дечије недеље који је организован од стране одељења за друштвене делатности под покровитељством Привременог органа општине Косовска Митровица, овом дечијом представом завршавамо дечију недељу”, истако је Радомировић и најавио програме поводом градске славе Митровдан, садржаје поводом 800 година аутокефалности Српске правослвне цркве као и бројне позоришне представе.

извор РТВ Кис

You may also like...