Одржано јавно вођење кроз изложбу „Простори сопственог искуства, сећања и историје“ у галерији Факултета уметности у Косовској Митровици

Данас, 4. децембра од 11:30  у галерији Факултета уметности у Косовској Митровици одржано је јавно вођење кроз изложбу „Простори сопственог искуства, сећања и историје“. Кроз изложбу водио нас је аутор концепта изложбе Соња Милићевић, историчар уметности.

Изложба „Простори сопственог искуства, сећања и историје“ представља избор радова насталих на Међународној ликовној колонији ”Академија Јелена Анжујска” од њеног оснивања 2002. године до данас. Током досадашњих 18. сазива ове колоније настало је око 400 уметничких дела која чине фонд Центра за културу „Градац“ – Рашка у чијој се организацији и реализује поменута колонија. Међу оствареним радовима доминирају слике у техници уља на платну, акрилика и акварела, али своје место су нашле и скулптуре у дрвету, камену и гипсу, фотографијe, графике, објекти, инсталације и проширени медији.
Радови за изложбу у Галерији Факултета уметности у Косовској Митровици бирани су с намером да се представи што већи број (39) значајних савремених српских уметника и сразмеран број иностраних уметника како би се уметничкој и широј јавности, приближило окружење у коме су радови настајали, а које су уметници идентификовали као простор сопственог искуства, сећања и историје.
Уједно, ова изложба омогућава ваљан увид у уметничке токове и промене које су се одвијале на пољу уметности током прве две деценије 21. века.

извор РТВ Кис

You may also like...