Синоћ и прексиноћ премијера филма „Слуга“ у Косовској Митровици

У оквиру свог  програма рада за  2020. годину Културни центар “Драгица Жарковић”  je  22. и 23.01.2020. од  19,30  приказаo премијеру филма „СЛУГА“ у главној улози  са Милошем Биковићем у сали Митровачког двора. Покровитељ  је  Привремени орган општине Косовска Митровица.

Рођен у богаташкој породици, млади Григориј, „Гриша“, (Милош Биковић) је толико ушушкан у свом лагодном животу да мисли да је „изнад закона“. Kада оде предалеко у својим испадима и бива суочен са затворском казном, његов отац предузима радикалне мере.

Уз помоћ старог пријатеља, психолога, отац смишља план да рехабилитује свог непослушног сина. Гриша упада у изрежирану саобраћајну незгоду, а када дође себи, биће 1860. година, а он ће се наћи на великом сеоском имању, као обични слуга без веза и без примјеса живота какав је до тада живио.

Оба дана у оба термина сала Митровачког двора је била пуна, након пројекција публика је била пуна утисака а оно што је најбитније према њиховим речима је да филм носи снажну поуку.

Директор Културног центра “Драгица Жарковић” Миодраг Радомировић истакао је да су они као оранизатори презадовољни јер баш овај филм показује да културни центар има своју публику.

“Наш програм за 2020, годину је обилан културним догађајима, а грађани ће већ сутра моћи да уживају у основним школама “Свети Сава” и “Бранко Радичевић” где ћемо промовисати седму збирку литерарних радова и први каталог ликовних радова ученика основних школа”, истакао је Радомировић.

За фебруар месец је најавио трибину поводом 800 година аутокефалности Српске православне цркве, филмске пројекције, позоришне представе, музички програми, књижевне вечери и још много тога.

извор РТВ Кис

You may also like...