[FOTO] Mitrovdanski salon kulture – 2016

Povodom Mitrovdana, gradske slave Kosovske Mitrovice, Kultirni centar Dragica Zarkovic otvorio je danas izlozbu 22. Sabora kulturnog stvaralastva Srbije u osnovnim skolama “Branko Radicevic” I “Sveti Sava”, u okviru Mitrovdanskog salona kulture u organizaciji Kultrurnog centra.

Direktor Kulturnog centra “Dragica Zarkovic”, gospodin Miodrag Radomirovic, obratio se prisutnima izrazivsi zelju sto je I ove godine organizovan program povodom Mitrovdana u ovim osnovnim skolama.

“Kulturni centar ce ovde izloziti likovne radove sa 22. likovne kolonije Mladen Popovic u okiviru 22. Sabora kulturnog stvaralastva Srbije, gradjanima Kosovske Mitrovice u ime kolektiva Kulturnog centra zelim srecnu gradsku slavu Mitrovdan”izjavio je direktor Kulturnog centra “Dragica Zarkovic”, gospodin Miodrag Radomirovic.

“Postovani gosti I kolege srecne Vam Mitrovdanske svecanosti da ih proslavimo u zdravlju I veselju kako ove tako I nardenih godina, zahvaljujem se Kulturnom centru “Dragica Zarkovic” kao I Privremenom organu opstine Kosovska Mitrovica na izuzetnoj saradnji” porucio je direktor OS “Branko Radicevic” gospodin Ivan Zaporozac.

U OS “Branko Radicevic” organizovan je poetsko slikarski trenutak gde su prisutni mogli da cuju najbolje literarne radove osnovaca, ali I da uzivaju u izlozbi crteza na temu Mitrovdana.

“U sklopu proslave gradske slave I uz tradiciju koju imamo zadnjih nekoliko godina u saradnji sa Kulturnim centrom Kosovske Mitrovice I ovom prilikom smo napravili prigodan program koji su izveli ucenici OS “Sveti Sava”, izjavio je direktor OS Sveti Sava gospodin Milorad Jovanovic.

Svi prisutni su uzivali u numerama hora OS “Sveti Sava” koje su posvecene gradskoj slavi Mitrovdan, a po licima prisutnih videlo se da su se ucenici potrudili da na pravi nacin uprilice ovaj dogadjaj.

[flickr_set id=“72157674767126362″]

You may also like...