Jutarnji program 17.02.2016

Knjiga „Konstantin Brankuši i njegova duhovna porodica“, profesora dr Kamenka M. Markovića predavača opšte istorije umetnosti novog veka na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici biće predstavljena 19. februara u Nišu.

Ovom knjigom profesor Marković na simboličan način obeležava 140 godina od rođenja ovog velikog rumunskog skulptora. Čitajući ovu knjigu saznajemo mnogo zanimljivih detalja iz života Konstantina Brankušija – skulptora koji je 1907. odbio da postane asistent slavnom Ogistu Rodenu, izgovorivši čuvenu rečenicu: “ U senci velikog drveća ni travka ne raste“. Konstantin Brankuši umro je 16. marta 1957, a sahranjen je na Monparnasovskom groblju u Parizu.

Izvor Blic

 

Дом културе „Грачаница“ Вас позива на недељу документарних филмова и трибина: „Историја и документарни филм“ која ће се одржати од 16. до 20. фебруара.
Пројекцији сваког филма предходиће дебата.

  • фебруар у 19 часова

Tема:
„Како видимо другог, једно босанско-херцеговачко искуство“

Трибину прате филмови:
„Сви смо ми комшије“ и „Повратак кући“ ауторке Тоне Бринг

 

 

2) 18. фебруар у 18 часова

Тема:
„Страх од коначног решења“

Трибину прати филм:
„Пакао Независне Државе Хрватске“, редитеља Драгана Ћирјанића

 

Izvor RTV Kiss

Чланице и чланови Omladinsko dukativnog kluba  Синергијa ће сваког радног дана од 9.00 до 13.00ч имати бесплатан приступ штампачу, интернету и програмима Мајкрософт офиса, као и потребном канцеларијском материјалу, у njihovoj канцеларији у улици Књаза Милоша бб.

 

Синергија је ј почела са спровођењем истраживања о ставовима и проблемима младих на Северу Косова и Метохије.

Наиме, ово истраживање ће бити спроведено у четирi општинe на Северу Косова и Метохије и истражиће ставове младих од 15 до 30 година о бројним темама које директно утичу на младе. У свакој од горенаведених општина минимум 120 младих биће обухваћено овим истраживањем.

Ова активност је део пројекта који финансира Косовска фондација за отворено друштво (КФОС).

 

Izvor  rtv Kiss

You may also like...