припадници Кфора показали хуманост на делу.

Новчана средства која су прикупљена на хуманитарном маратону који је одржан 18. јула, данас су свечано додељена Школи за основно и средње образовање “Косовски божур” у Косовској Митровици.

Маратон је организовала општина Северна Митровица у сарадњи са Кфором, а у маратону су учествовали службеници општине Северна Митровица, грађани као и припадници Кфора.

Градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић је казао да је ово четврто одржавање маратона и да он полако улази у традицију.

“Маратон је одржан 18. јула и он је сада већ постао традиција. Ово је већ четврти маратон који организујемо а све у циљу помагања ШОСО „Косовски Божур“. Желимо да се ова акција настави и у будућности и једноставно да водимо рачуна о нашим најмлађима и о онима којима је помоћ посебно потребна. Верујем да је ова помоћ само једна у низу која ће се наставити као и одлична сарадња коју имамо како са Кфором тако и са директорицом ове школе Мартом Поповић” казао је Радојевић.

Заменица градоначелника Северне Митровице Адријана Хоџић је рекла да ће малишанима летовање итекако значити и да су припадници Кфора показали хуманост на делу.

“Свако дете нам је битно, а нарочито деца са посебним потребама, у овом лудом периоду, када се сви заједно боримо против корона вируса. Иначе, ово су деца која живе у јако оскудним условима и одмор свима фали на неки начин. Мислим да је ове године добар део грађанства наше општине успело да оде на одмор, а одмор и летњи распуст треба да искористе и деца са посебним потребама. То је пре свега био разлог наше борбе и локалне самоуправе, да куцамо на сва врата и њиховим родитељима и деци омогућимо одмор. По свим најавама, наилазимо на још један тежак период, када је у питању корона, па оваква акција ће добро доћи као рехабилитација за децу са посебним потребама. Лично, много сам поносна и срећна јер смо урадили нешто добро. Особље општине Северна Митровица је такође учествовало у овом маратону који је подржао Кфор, где су њихови представници трчали и дали свој новчани допринос. Ово није први пут, и ово је била прилика да докажу да они нису само људи са униформом и оружјем већ је ово моменат да и они покажу да и они имају срца у својим грудима, и да заједно као један, будемо уз породице и децу са посебним потребама“ рекла је Хоџић.

Директорица школе ШОСО „Косовски божур“ Марта Поповић се захвалила на свеукупној организацији и поручила да су пријатељи школе малишанима улепшали ово лето.

Генерал мајор Кфора Франко Федеричи је рекао да му је част и задовољство што данас присуствује свечаној додели средстава и том приликом је малишанима симболично уручио поклон наруквице а деца су за своје посетиоце припремила пригодан уметнички програм.

You may also like...