Servisne 15.03.2016

Iz mitrovackog doma zdravlja od dezurnih u ovoj ustanovi, saznajemo da se u toku protekle noci za pomoc obratilo 10 pacijenta,  dva pacijenta su poslata na dalje bolnicko lecenje I to na interno odeljenje zbog kardiovaskularnih smetnji, ostali pacijenti su ambulantno zbrinuti. Pacijenti su se, uglavnom, zalili na bolove uledjima, kardiovaskularne smetnje, , povisenu telesnu temperature, povracanje I mucninu. Dezurni lekari su bili dr. Miljan Miljkovic I dr.Ivana Janicijevic.

Izvor RTV Kiss

Iz mitrovackog porodilista, kako nase ekipe saznaju od dezurnih     babica, u toku protekle nocu su rodjene dve bebe, jedna devojcica I jedan decak. U ime RTV Kiss cestitamo srecnim porodicama, a bebama zelimo dug I zdrav zivot.

Izvor RTV Kiss

Iz higijenskog zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, od nadleznih u ovoj ustanovi saznajemo da je prema poslednjoj analizi voda za pice hemijski I bakterioloski ispravna.

Izvor RTV Kiss

Kako saznajemo od direktora apotekerskih ustanova Dragana Rakica, situacija sa lekovima je dosta kriticna, malo zaliha je ostalo I sve grupe pacijenata su po ovom pitanju ugrozene.Prema recima gospodina Rakica sve dozvole za isporuku lekova su zavrsene, tako da se nova isporuka lekova ocekuje za nekoliko dana. Kolicina lekova koja ce stici moze da zadovolji gradjane za period od mesec dana.

Izvor RTV Kiss

Dezurni dispicer iz Elektrokosmeta, Zoran Obradovic dao nam informaciju da snabdevanje elektricnom energijom celog severa uredno, nije bilo kvarova na visim naponskim nivoima,  sto se tice preostalog dela dana,  moze doci do kratkotrajnih iskljucenja u Srbovcu, Grabovcu I Zerovnici jer su ekipe elektrodistribucije na terenu I menjaju brojila, drigih iskljucenja nece biti danas.

Izvor RTV Kiss

 

You may also like...