Servisne 18.04.2016

 

 

 

 

 

 

 Biometeorološka prognoza za Srbiju za:   18.04.2016.

 

 

 

 

 

 

 

Kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima se savetuje opreznost usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Nervoza, pospanost i glavobolјa su moguće kod osetlјivih osoba. Preporučuje se izbegavanje većih fizičkih napora, naročito u najtoplijem delu dana i adekvatna zaštita od UV zračenja. Neophodan je dodatan oprez učesnika u saobraćaju.

 

Izvor RHMZ

 

 

Iz Iz mitrovackog doma zdravlja od dezurnih u ovoj ustanovi, saznajemo da se u toku protekle noci za pomoc obratilo 8 pacijenta, od kojih su cetiri   pacijenta poslata na dalje lecenje  I to dva pacijenta na interno odeljenje zbog kardiovaskularnih smetnji, prvenstveno zbog visokog krvnog pritiska, jedan pacijent je poslat na odeljenbje ortopedije, kod jednog pacijenta su bile potrebne kosultacije sa ocnim lekarom, ostali pacijenti su  ambulantno zbrinuti. Pacijenti su se, uglavnom, zalili na povisen krvni pritisak, bolove u grudima, bolove u stomaku I na  glavobolju, Dezurni lekari su bili dr Dragoje Kastratovic I drMiljan Miljkovic.

 

Izvor RTV Kiss

 

Iz Iz higijenskog zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, od nadleznih u ovoj ustanovi saznajemo da je prema poslednjoj analizi voda za pice hemijski I bakterioloski ispravna.

 

Izvor RTV Kiss

 

Iz mitrovackog porodilista stizu lepe vesti, u toku protekle noci obavljen je jedan porodjaj ,na svet je stigao jedan decak . U ime RTV Kiss cestitamo srecnoj porodici, a bebi zelimo dug I zdrav zivot.

 

Izvor RTV Kiss

 

 

 

 

Kako nase ekipe sa terena saznaju od dezurnog dispicera Zorana Obradovica, stanje sa napajanjem elektricne energije na severu je uredno, jedino su moguca kratkotrajna iskljucenja u mesnim zajednicama Banjska I Zitkovac I Zerovnica u periodu od 10 i 30 do 13 casova zbog radova na dalekovodu. Sto se tice preostalog dela dana, nema biti planiranih iskljucenja.

 

Izvor RTV Kiss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...