Ugovor o donaciji za izgradnju odeljenja srednje-muzičkog obrazovanja

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, gradonačelnik Niša prof.dr Aleksandar Perišić I direktor muzičke škole “Miodrag Vasiljević” iz Kosovske Mitrovice, David Parlić potpisali su danas Ugovor o donaciji za izgradnju odeljenja srednje-muzičkog obrazovanja za ovu ustanovu.
Vulin je istakao da svako nase dete ima pravo na normalan zivot, na normalno skolovanje, I da je Vlada Republike Srbije jos jednom  potvrdila da je uz svoj narod I uz svoju decu na Kosovu I Metohiji. ‘’ Mi smo tu da ostanemo, da stvaramo I ovi anđeli moraju da imaju bolju budućnost nego što im je sadašnjost. Oni ne zaslužuju budućnost koja liči na ovu sadašnjojst” – naglasio je ministar Vulin. On je dodao  da je u Briselu potvđeno da Zajednica srpskih opština(ZSO)  ima izvršna ovlašćenja kada je u pitanju  školstvo I zdravstvo I da nam za loše stanje u nasem zdravstvu I školstvu niko ne može biti kriv osim nas samih. ‘’Za stanje u skolstvu I zdravstvu krivi smo samo mi. Ne pravimo skole da bi se odlazilo, vec da bi se ostalo’’ rekao je Vulin.
 Gradonačelnik Niša  prof. dr Zoran Perišić istakao je da je ovo tek prvi korak u onome što će grad Niš uložiti da pomogne. ‘’Mi moramo da pokazemo Srbima sa Kosova I Metohije das mo uz njih i das mo zajedno. Kao što vi ostajete ovde, tako ćemo i mi ostati uvek sa nama I našim ponašanjem ćemo to pokazivati” – naglasio je Perišić.
Direktor muzičke škole David Parlić istakao je da će današnjim potpisivanjem ugovora biti obezbeđena  sredstva za proširenje kapaciteta škole, obzirom da se od 2004.godine do danas broj učenika gotovo utrostručio
“Mi smo za sada jedina muzička  škola na severu Kosova I Metohije, ali svakako želimo da budemo I značajna škola na ovom prostoru I na čitavom prostoru Repubike Srbije” – istakao  je Parlić.
Ukupna vrednost projekta je 3.400.000 dinara. Od toga, privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica izdvojio je 2,4 miliona dinara, a ostatak je obezbedila  Kancelarija  za Kosovo I Metohiju preko niškog okruga I grada Niša.
Izvor Rtv Kiss/ slika: TVmost.info

You may also like...