Вести за 04.07.2017. године

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, после разговора код Федерике Могерини са Хашимом Тачијем, да је договорен наставак дијалога и примена већ постигнутих договора. На билатералном састанку с Федериком Могерини, Вучић је тражио убрзан приступ Србије ЕУ.

Вучић је новинарима након сусрета у Бриселу рекао да је за припреме за наставак дијалога потребно месец и по дана и истакао да није искључено да се дијалог настави на председничком нивоу.

„Треба озбиљније и храбрије да се разговара о будућим односима“, рекао је Вучић.

Вучић је додао да је питање нивоа само техничко.

извор РТС

Ми имамо емотивне везе са Русијом због традиције, културе и вере, рекла је премијерка Ана Брнабић напомињући да је ипак јасно где Србија иде – у ЕУ.

Уколико Србија буде приморана да бира између ближих веза са Русијом и чланства у Европској унији, одлучиће се за ово друго, изјавила је премијерка Србије Ана Брнабић у интервјуу америчкој новинској агенцији Блумберг.

Брнабићева је рекла да ће као премијерка наставити пут који је почео њен претходник, сада председник Србије Александар Вучић, да би припремила земљу за чланство у ЕУ до 2020. када јој се завршава мандат.

„ЕУ је тамо где ми идемо – то је јасно“, рекла је Брнабићева.

извор РТС

Ученици четвртог и шестог разреда од наредне школске године имаће факултативни предмет о безбедности, а предавачи у школама биће полицајци, рекао је министар полиције Небојша Стефановић.

Иницијатива за покретање програма „Основи безбедност деце“, стигла је од њега лично, када је у разговору са наставницима видео да деца имају различите нивое знања о безбедности.

Министар унутрашњих послова каже да у Србији тренутно има мање од 6.000 миграната и да појединачна решења неких земаља, попут Мађарске, не решавају проблем већ га продубљују.

Коментаришући то што су Мађари подигли жицу и пустили струју на својој граници, министар је рекао да не постоји баријера која ће зауставити мигранте, те да они сада проналазе алтернативне правце.

извор Танјуг

Косовски Изборни панел за жалбе и представке (ИПЗ ЗП) саопштио је данас да су политичке странке и кандидати за посланике на Косову поднели укупно 66 жалби, од којих је 40 одобрено, због чега је затражено поновно бројање гласова из 117 гласачких кутија.

Што се тиче жалби, коалиција ДПК-Алијанса за будућност Косова-Иницијатива за Косово (НИСМА) поднела је 23 жалбе, 19 коалиција ДСК-Алијанса Ново Косово (АКР), 11 Српска листа, док су остале достављене од стране других партија и кандидата, јавио је Клан Косова, пренео је КоС Сев.

извор Танјуг

Велики шумски пожар који је избио у понедељак у тиватском насељу Кртоли у близини увале „Плави хоризонти“, делимично је под контролом. Гашење пожара отежава јак ветар, напомиње РТЦГ. Ватрогасци успели да одбране туристичко насеље „Луштица беј“.

Командир тиватске Службе заштите и спасавања, Зоран Барбић, рекао је да су ватрогасци током ноћи имали пуне руке посла, не би ли пожар, који је избио на локалитету код „Плавих хоризоната“ ставили под контролу.

извор РТС

Српски тенисер Виктор Троицки предао је меч првог кола Вимблдона Флоријану Мајеру, након што је Немац добио први сет 6:1.

Троицки је морао да се повуче због болова у леђима, па Мајер сада у међусобном скору води 5:2

извор Танјуг

Најбоље рангирана српска тенисерка Јелена Јанковић на најновијој WТА листи назадовала је за једну позицију и сада је 67. на свету.

Јанковић пред дуел са Пољакињом Агњешком Радванском на старту Вимблдона, где ће бити једини српски представник у женском синглу, има 940 бодова.

извор Танјуг

Сунчано, с температуром со 29 степени.

До суботе све топлије, а онда ново захлађење.

извор РТС

 

 

You may also like...