Ivanovića ipak zadržali u Prištini

Portparol Euleksa Irina Gudeljević izjavila je da zbog najavljene žalbe Oliver Ivanović još nije prebačen iz Prištine u pritvor u Kosovskoj Mitrovici.

Gudeljević je rekla da je međunarodni tužilac iz Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova najavio podnošenje žalbe na odluku o premeštenju Ivanovića.

Međunarodni sudija iz Osnovnog suda u Mitrovici izdao je ranije naredbu da Ivanović bude premešten u pritvorsku jedinicu u Mitrovici nakon što je branilac osumnjicenog podneo zahtev za premeštaj.

Branilac lidera Građanske inicijative SDP istakao je nekoliko problema u vezi sa uslovima u pritvorskoj jedinici u Prištini, kao i problem zbog udaljenosti izmedu mesta pritvora i mesta stanovanja sa kojim se suočavaju njegova porodica i advokat.

“Pretpretresni sudija smatra da ne postoje bezbednosni problemi kada je u pitanju lična bezbednost pritvorenika tokom njegovog boravka u pritvorskoj jedinici u Prištini, kao i da njegova prava nisu ugrožena. Međutim, član 33 Zakona o izvršenju krivicnih sankcija predviđa, između ostalog, da prilikom smeštanja lica u odredeni objekat treba uzeti u obzir lokaciju trenutnog ili stalnog boravka njegove porodice”, rekla je Gudeljević. Ona je istkala da je medunarodni tužilac iz Kancelarije Specijalnog Tužilaštva Kosova (KSTK) najavio da ce podneti žalbu na odluku sudije o premeštaju.

Izvor B92

You may also like...