Ivanovića premeštaju u Mitrovicu

Sudija Euleksa prihvatio je zahtev za premeštaj Olivera Ivanovića iz pritvora u Prištini, u pritvor u Kosovskoj Mitrovici, kaže njegov advokat Nebojša Vlajić.

“Ivanović će ubrzo biti premešten u Mitrovicu. Rešenje je doneto zbog brojnih problema koje smo imali Oliver Ivanović i njegova porodica, ali i ja, kao njegov advokat, tokom ove dve nedelje njegovog boravka u Prištini”, rekao je Vlajić.

Vlajić je dodao da je to “prvi i mali korak” koji će omogućiti da Oliver Ivanović dobije ono što mu pripada u tom postupku.

Njegovim premeštanjem u Kosovsku Mitrovicu stvoriće se uslovi za njegovu bezbednost i život mu neće biti ugrožen kao do sada, ukazao je advokat.

Vlajić kaže da za sada ne mogže da precizira kada će tačno biti premešten u Kosovsku Mitrovicu, kao i da očekuje da će uskoro biti uzete u razmatranje garancije Vlade Srbije i da će Ivanović biti pušten da se brani sa slobode.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović je uhapšen 27. januara. Tereti se za teška krivična dela ratnog zločina i određen mu je jednomesečni pritvor.

izvor: B92

You may also like...