Jedna od tema i hapšenje Olivera Ivanović

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović najavio je da će u danasnjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine jedna od tema biti i hapšenje Olivera Ivanović, za koga Vlada Srbije traži da se brani sa slobode.
„Danas će se u Briselu održati sastanak premijera Ivice Dacića, Ketrin Ešton i Hašima Tačija i mislim da će Ivanović biti jedna od tema. To je u ovom trenutku goruća tema na Kosovu i Metohiji“, poručio je Mihajlović.
Mihajlović je, na konstataciju da je pitanje hapšenja Ivanovića trebalo još ranije da bude tema razgovora Dačića i Tačija, podsetio da se hapšenje dogodilo dok su trajali razgovori i nije bilo uvida u situaciju.Prema njegovim rečima, radi se o vrlo vešto tempiranom hapšenju, ukazujući da se radi o izvlačenju starih predmeta, što se čini kada nekog žele da eliminišu sa političke scene.
Mihajlović je kazao da je predmet formiran aprila prošle godine, i da su poslednji svedoci saslušani u septembru, te da se čekalo na pravi momenat, kada je Ivanović, posle povlačenja Krstimira Pantića i ubistva drugog kandidata za gradonačelnika, ostao kao treći kandidat, te ga je trebalo skloniti.
On je podvukao da se na Kosovu i Metohiji ništa ne dešava slučajno.

Izvor Tanjug

You may also like...