Настављена акција бесплатних прегледа

Настављена је акција бесплатних превентивнх прегледа грађана, у циљу ране дијагностике и превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу. Грађани су и без здравствене књижице могли код офталмолога и неурололога, на мамографски преглед и да провере ниво шећера у крви. У више од 215 здравствених установа прегледано је око 20.000 људи.

За мање од два сата пацијенти су завршавали превентивне прегледекод офталмолога, неуролога, мамографију и лабораторијске анализе.

Грађани кажу да искористили прилику да преконтролишу своје здравље без заказивања и без чекања, а неки од њих признају да дуго нису били код лекара.

У јагодинској болници, у просеку, око 400 грађана се одазове акцији Министарства здравља.

Александар Илић из јагодинске болнице наводи да су на прегледе дошли углавном старији пацијенти, који имају здравствени проблем и желе да исконтролишу своју терапију и тренутно стање.

У ужичком Здравственом центру ангажовано је више од 100 здравствених радника, од медицинских сестара до специјалиста у акцији којој је циљ превенција као најефикаснији начин бриге о сопственом здрављу.

извор РТС

 

You may also like...