Navršilo se tačno pet godina od kada se u Kosovskoj Mitrovici urušila četvorospratnica

Navršilo se tačno pet godina od kada se u Kosovskoj Mitrovici urušila četvorospratnica a stanari su danas ponovili zahtev opštinskim vlastima da im izgrade novu zgradu.
Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić koji bi narednih dana trebalo da zvanično preuzme dužnost izjavio je Tanjugu da će veoma brzo pokrenuti proceduru za rešavanje ovog problema.
Jedan od stanara koji je živeo u zgradi “Sindikata” koja se srušila 4. marta 2009. godine Tomislav Vučković izjavio je novinarima da svake godine stanari ovaj dan obeležavaju kao drugi rođendan, svesni da su te noći mogli da stradaju.
“Pet godina, tokom kojih se promenilo skoro isto toliko opštinskih vlasti, živeli smo u nadi da će zgrada biti izgrađena ali ništa. Ne znam razlog, na mestu zgrade stvorena je deponija… Svake godine jedno te isto, onaj ko dođe na vlast kaže pustite nas dok preuzmemo vlast mi ćemo izgraditi zgradu,”- kaže on.
Vučković je podsetio da je ovde živelo 36 porodica koje su bile prinuđene da žive u zgradi koja je bila veom stara ali na veoma atraktivnoj lokaciji u centru Severne Mitrovice, zbog čega kako kaže, neko i odbija svih ovih godinam da im izgradi zgradu.

IZVOR TANJUG

You may also like...