Ništa nije dogovoreno dok sve ne bude dogovreno

Aleksandar Vučić izjavio da nije bilo nikakve izmene briselskog sporazuma Beograda i Prištine i da “ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno”. On je naveo da mu je teško da objasni i taktiku Beograda jer postoje stvari koje ne sme javno da kaže, ali i poručio da treba imati poverenja u rukovodstvo Srbije jer znaju šta rade.
“Ne znam ko je izlazio sa kakvim izjavama, ali ovo je stvar koju vam kažem”, rekao je Vučić.
Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je nakon jučerašnjih pregovora u Briselu da se u dijalogu s Prištinom došlo blizu dogovora o formiranju jednog suda za sedam opština na severu Kosova, u kojem će srpski interesi biti zaštićeni.
Dačić je objasnio da će u zgradi suda na severu Kosova biti i Apelacioni sud i istakao da će biti očuvana specifičnost i samosvojnost severa sa srpskom većinom.
Vučić je ranije optuživao prištinske vlasti da “trikovima” žele da izmene sporazume, odnosno da izdejstvuju da severna Kosovska Mitrovica dobije osnovni sud koji će imati svoje grane u četiri severne kosovske opštine i tri opštine južno od Ibra i dodao da je ideja bila da se time promeni etnička struktura.

Izvor B 92

You may also like...