Pripadnici ROSU upali jutros u zgradu suda u Štrpcu

Pripadnici ROSU upali jutros u zgradu suda u Štrpcu, koji radi u sastavu pravosudnog sistema Srbije, da bi je napustili posle sat vremena. Specijalne jedinice kosovske policije obavile su i pretres kuća i objekata na Brezovici, u Štrpcu i selu Gotovuša.Jedinice kosovske policije ROSU jutros su blokirale putne pravce na nekoliko lokacija na Kosovu i obavili pretres kuća i objekata na Brezovici, u Štrpcu i selu Gotovuša.

Vršilac funkcije predsednika Višeg suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici Nikola Kabašić potvrdio je tu informaciju i dodao da su, prema informacijama koje je dobio, jutros nešto pre osam sati u Sud upali specijalci ROSU. Oni su privremeno zadržali tri radnika koji su se zatekli u zgradi, a ostalim radnicima, bez ikakvog objašnjenja, nije dozvoljeno da uđu u Sud.
„Nije nam poznat zakonski osnov za ovakvu akciju KPS-a niti šta oni traže u zgradi Suda“, rekao je Kabašić agenciji Beta i dodao da je o događaju izvestio Ministarstvo pravde Srbije.
Prema Kabašićevim rečima, „okupacione snage KPS-a ROSU“ obavile su premetačinu u Sudu u Štrpcu, iznele registratore i ostalu dokumentaciju, a trenutno se utvrđuje šta je sve izneto iz Suda.
Posle sat vremena pripadnici ROSU napustili su zgradu i oslobodili radnike koje su jutros zadržali.

 

IZVOR-TANJUG

You may also like...