Pripreme za premeštaj Ivanovića

PRIPREME ZA PREMESTAJ IVANOVICA

Nakon što su sudije Euleksda odobrile premeštanje Olivera Ivanovića iz zatvora u Prištini u zatvor u Mitrovici, čeka se da lider GI SDP bude premešten.Podsetimo, sudsko pretresno veće potvrdilo je juče odluku da se Ivanović, koji već nedelju dana štrajkuje glađu u samici u prištinskom zatvoru, prebaci u pritvorsku jedinicu u Mitrovici. Portparolka Euleksa Dragana Nikolić Solomon izjavila je danas da je vanpretresno veće Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici donelo odluku da lider Gradjanske inicijative SDP mora odmah biti premešten iz pritvora u Prištini u pritvor u Mitrovici.
“Vanpretresno veće Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici potvrdilo je odluku prepretresnog sudije o premeštaju Olivera Ivanovića u pritvorni centar u Mitrovici”, rekla je Nikolić Solomon u izjavi Tanjugu.
„Vanpretresno veće istaklo je da odluka mora da bude sprovedena odmah pa su u toku planovi za njegov premeštaj“, naglasila je portparolka Euleksa.
Prepretresni sudija je u svojoj prvobitnoj odluci ocenio da nema bilo kakvog bezbedonosnog rizika za Ivanovica tokom žžalbenog pretresa ni bilo kakvih pravnih razloga koji bi sprečili premešaj Ivanovica u pritvroni centar u Mitrovici, kazala je Nikolić Solomon.
Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da bi premeštaj Ivanovića predstavljao elementarnu pristojnost i brigu o njegovoj bezbednosti.
Vulin je novinarima u Požarevcu rekao da Ivanović u zatvoru u Kosovskoj Mitovici bar neće morati da se plaši za svoju bezbednost kad izađe iz ćelije. On je istovremeno naglasio da se borba za prava Ivanovića i ostalih uhapšenih Srba ne završava time, podsetivši da je Vlada Srbije dala garancije da se i oni puste da se brane sa slobode.
“Mi ćemo biti i dalje uporni i tvrdoglavi kao što smo bili i do sad, kad su u pitanju prava Srba i njihova bezbednost, i nastavićemo da se tako ponašamo i ubuduće”, rekao je Vulin.

IZVOR B92

You may also like...