Rakić: „Potpisaću ono što je Pantić odbio“

Novoizabrani gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić najavio je da će potpisati dokumenta o preuzimanju dužnosti.
Taj dokument je ranije zbog obeležja države Kosovo odbio da potpiše Krstimir Pantić.
„Sprovodimo Briselski sporazum, način potpisivanja je unapred dogovoren, dokumenti su statusno neutralni“, rekao je Rakić za Novi magazin.
Prema njegovim rečima, na zgradi opštine u severnoj Kosovskoj Mitrovici biće zastava Srbije ili nijedna druga, dok će na tabli na zgradi opštine pisati „Opština Severna Kosovska Mitrovica“.
Rakić je dodao da se za gradonačelnika u ime Srpske, koju podržava Vlada Srbije, kandidovao „zbog silnih nepravdi koje srpski narod trpi na Kosovu i Metohiji“.
„Već sam rekao da sa pozicije gradonačelnika mogu doprineti rešavanju problema. Ubistva za koja niko ne odgovara, otimanje imovine, proterivanja, sve su to egzistencijalni problemi Srba za koje niko nikada nije odgovarao. Sada se stvari menjaju, predugo su duhovi lutali šumama i vreme je da svaki zločin nad Srbima dobije svoje ime i prezime“, rekao je Rakić.
Dodao je da je Zajednica srpskih opština „ono što Srbima garantuje ostanak i opstanak“ na Kosovu.
„U narednim danima biće gotov Statut ZSO, zatim sledi i formiranje. Raduje činjenica da se Srbi okupljaju oko ZSO i da su posle dugog niza godina konačno zajedno sa državom Srbijom nastupili jedinstveno u rešavanju nagomilanih problema. Žao mi je što se to nije desilo nekoliko godina ranije“, rekao je Rakić.
Izvor B92

You may also like...