Tužilac Euleksa trazi produženje pritvora

Tužilac Euleksa je zatražio danas produženje pritovra lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću. Njegov advokat je najavio žalbu. Konačna odluka sutra.
Danas je održana sednica Sudskog veća Euleksa, na kojoj bi trebalo da se odluči o produženju pritvora Ivanoviću, s obzirom na to da je on uhapšen pre skoro 30 dana, zbog optužbi o umešanosti u ratne zločine.
Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić izjavio je Tanjugu da je danas primio zahtev javnog tužioca Euleksa za produženje pritvora lideru SDP i da je već izjavio protivljenje tom zahtevu.
“Razlozi za produženje pritvora Ivanoviću ne postoje, kao što nisu postojali ni pre mesec dana kada mu je pritvor određen”, rekao je Vlajić, podsetivši da je u međuvremenu i Vlada Srbije podnela garancije da će Ivanović biti u svakom trenutku dostupan organima Euleks pravosuđa.
Konačna odluka Euleksa o Ivanoviću mora biti donesena sutra, jer tada ističe 30 dana od njegovog pritvora. Advokat Vlajić očekuje da će sudije uvažiti garanciju Vlade Srbije za puštanje uhapšenih Srba da se brane sa slobode.
Novoizabrani gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić juče je u pismu specijalnom predstavniku EU na Kosovu, Umniku, OEBS-u, Euleksu i Kforu, tražio da se omogući Ivanoviću i ostalim pritvorenim Srbima da se brane sa slobode.

You may also like...