Vučić: Srbi će na Kosovu opstati i biće bezbedni

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić poručio je danas Srbima na Kosovu i Metohiji na mitingu Srpske Napredne Stranke u Leposavicu da im garantuje bezbednost i opstanak. „Moraćemo mnogo toga kod sebe da popravimo, ali nemojte da brinete, garantujem da niko neće ugroziti vas i vašu decu, vaš opstanak na Kosovu i Metohiji, i to ne govorim samo vama na severu Kosova, već i Srbima u Prilužju, Plemetini, Goraždevcu, Hoči, od Gračanice do Kosovskog Pomoravlja. U svakom mestu na Kosovu i Metohiji će Srbi opstati i biti bezbedni“, rekao je Vucic.Pred velikim brojem građana on je rekao da zna da su Srbi na Kosovu zabrinuti, da im nije mnogo stalo do mitinga i političkih okupljanja, da razmišljaju o budućnosti i budućnosti svoje dece, što je, kako je podvukao, mnogo važnije od pokliča, izbornih lista i izbornih rezultata. „Svašta su radili i radiće. Hapšenje naših ljudi posle 12 ili 15 godina za navodne zločine, kao da pre toga nisu mogli da znaju da je nečega bilo, a očigledno nije bilo, pokazuje da se neko plaši srpske snage i jedinstva. Naš odgovor mora da bude hrabar i mudar“, poručio je Vučić dodajući da je u Briselu više puta izgovorio tešku i nepristojnu reč, ali da je uvek znao koliko je važno da se pametno i mudro ostvaruju ciljevi za naše ljude, te da je to važnije od hvalisanja i praznog junačenja.

Rezultat za naš narod takav je da uvek možete da kažete da je KiM deo Srbije, da na KiM bezbedno žive Srbi i da će se Srbija starati da ima radnih mesta na Kosovu kako bi Srbi živeli bolje iz dana u dan, rekao je Vučić, podsetivši da su donošene mnoge teške odluke, ali da je to pametnije od onih koji su govorili da ništa ne treba da se radi, da treba da se izolujemo od sveta.

Prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću danas je u Leposaviću uručena plaketa počasnog građanina ovog grada zbog zasluga za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji. Pored vicepremijera na mitingu u Leposavicu govorili su: Ministar bez portfelja zaduzen za KiM Aleksandar Vulin, Nacelnik kosovskog okruga Vladeta Kostic, dr Miljana Nikolic i Dragan Jablanovic kandidat za poslanika.

You may also like...